Hurry up - Reisverslag uit Santa Marta, Colombia van Marleen en Myra - WaarBenJij.nu Hurry up - Reisverslag uit Santa Marta, Colombia van Marleen en Myra - WaarBenJij.nu

Hurry up

Door: mallemier

Blijf op de hoogte en volg Marleen en Myra

07 December 2011 | Colombia, Santa Marta

We zijn alweer ongeveer twee weken in Colombia en we zijn in sneltreintempo van zuid naar noord gesjeest. Vijf maanden reizen is ook gewoon veel te kort om alles goed te zien!

Colombia verbaast ons beide; in allerlei opzichten. In eerste instantie wilden we het land zelfs overslaan, maar zijn blij dat we dat niet gedaan hebben. Er is hier veel te ontdekken, dus daar zijn we dan ook druk mee bezig geweest. Zo druk, dat we geen tijd hadden om eerder een verslagje te plaatsen ;)

Het Colombiaanse Spaans is helaas erg moeilijk te verstaan. Op de een of andere manier interpreteren wij vooral rekeningen verkeerd en betalen wij graag wat minder ;)

We komen zojuist terug van La Ciudad Perdida: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ciudad_Perdida. Een tocht van vijf dagen door de jungle, door de blubber, door rivieren, door koffie- en cacaoplantages en indianendorpen brengt je naar deze mysterieuze stad. Onderweg kom je alleen door wat indianengehuchten en verder is er geen enkel teken van beschaving. We zijn nog van de tocht aan het herstellen op de gebieden van slaaptekort, muggenbulten, omgezwikte enkels en verkoudheid.

Verder hebben we hier salsa gedanst, met een discobus meegegaan (fout!) gesjopt, in een moddervulkaan gezwommen, op het strand gelegen, een koffieplantage bezocht, regenbuien ontweken en heel veel kaartspelletjes gespeeld (hueco de culo ;))

En nu hebben we haast om de boot naar Panama te halen. We gaan in zes dagen via de San Blas-eilanden naar Panama zeilen. Wij weten zeker dat een zoekopdracht in Google jullie jaloers zal maken!

Besos!
Gloria y Maria (onze namen tijdens de trekking naar Ciudad Perdida)

• 07 December 2011 - 18:44

Kim (Fysiocare):

Ha die Marleen,

Ja 5 maanden is inderdaad te kort zo te horen:-) Jullie hebben het in ieder geval prima naar jullie zin. En die San Blas eilanden, ik weet niet of je daar wel heen moet hoor, die zien er enorm vervelend uit ;-)

• 07 December 2011 - 20:15

Rian:

Nice ladies! Doe Prison Break (in Panama) de groeten van mij :D haha..

• 07 December 2011 - 22:29

Arthur:

Laatste foto; altijd fijn dat modderworstelen voor vrouwen.

• 07 December 2011 - 22:46

Jo Is Tijm:

Die eilanden zijn echt top, have fun

• 08 December 2011 - 01:36

Nils & Ilona:

Dat ziet er weer goed uit! Zal binnenkort nog een mailtje sturen want we kunnen nog wel wat tips gebruiken voor die boot naar Panama; we hebben er alleen maar geweldige verhalen over gehoord.

• 09 December 2011 - 09:52

Elke:

Ik moet steeds zo hard lachen om jullie poses. Hele mooie foto's, de gezelligheid spat er ook af. Wat zien jullie mooie dingen zeg (en ik ook door jullie). Myra, is het 14e gerecht van cavia's en larven ook zo lekker? X

• 10 December 2011 - 13:01

Annet:

Hee zussie en Myra,

Hahahaha die eerste foto is grappig!! Fijn weer iets te lezen/horen van jullie! Nog genoeg te zien en te beleven in 49 dagen, geniet er dus nog optimaal van!

Veel plezier op de boot naar Panama, niet zeeziek worden he;).

Liefs en X Annet

• 11 December 2011 - 16:47

Sandy:

Hey schatties,

Wat weer heerlijke foto's zeg, vooral die moddersessie is wel aan jullie besteed, ik denk dat jullie een modderbad thuis moeten aanschaffen! ;-)!!

En natuurlijk moet je lekker door sjeesen en niet mailen, you go girls!!

Kijk alweer uit naar de volgende mail en foto's. Wanneer gaan jullie nu naar Costa Rica? Wel naar Rara Avis gaan hoor, echt de moeite!! Kussies van ons allen, Sandy, Remco, Perlan en Lilja!! Xx